Maaike Tysma- Silversmed

Smyckdesign av Maaike Tysma 

I Nederländerna (Groningen) började jag för över 15 år sedan med kurser för silversmide och smyckesdesign. Glädjen i att skapa har gjort att jag fastnade för smyckestillverkning. Min kreativitet ökade med tiden och jag började tillverka glaspärlor och upptäckte olika material. Idag använder jag många olika material för att tillverka mina smycken, som till exempel: återvunnen silverskedar, ull och trä. Men framförallt 925 (sterling) silver. Att forma silver och att se råmaterialet ändra form till ett fint smycke är en spännande process! 

I 2017 flyttade jag till underbara Sverige där jag har min egen ateljé, där jag kan fokusera på mitt skapande. Skogen, havet och naturen inspirerar mig till nya idéer, motiv och former för min kollektion. 

Kontakta mig om du har egen specifika önskemål eller om du vill besöka mig i mitt ateljé (Mättinge). 

Kontakt: maaike.tysma@konsthantverkarnaitrosa.se

Hemsida: http://www.smyckdesign.com