Camilla Odenteg – Silversmed

Camilla Odenteg är född och uppvuxen i Saltsjö-Dufnäs och började med silversmide lite av en slump. Det var väninnan Lotta som gått en kurs och trodde att det skulle passa mig. Så rätt hon hade. Första helgkursen gick jag 2012 på Folkuniversitetet och ganska snart insåg jag att detta var roligt. Ett underbart sätt att uttrycka mig och samarbeta med en metall som kan kännas hård, men som vid rätt bearbetning ger med sig och blir både följsam och mjuk.

Mycket av min design inspireras från de geometriska formerna men även naturen är en stor inspirationskälla. Smycken skall tala, både till den som bär smycket, men även till oss som ser det. Ett smycke skall också gärna kunna bäras på flera sätt. Corpus (bruksföremål) vill jag skall pryda sin plats och viska sina hemligheter till betraktaren, ibland berättar de en historia. 

Jag använder helst inte stenar i mitt smide men det händer. Jag tycker att silver som metall kan uttrycka så mycket känslor och förmedla sitt budskap utan stenar. Inte heller massproducerar jag, utan låter min inspiration tvinga mig till nya vägar och undersöka nya tekniker i mitt smide.

Kontakt: camilla.odenteg@konsthantverkarnaitrosa.se